امور کنسولی

صدور اولین شناسنامه زیر 15 سال

 * هموطنان گرامی و متقاضیان محترم پس از مطالعه موارد ذیل در صورت هر گونه ابهام  ، موارد را به  ایمیل sejelat1@iranianembassy.nl ارسال تا در اسرع وقت پاسخ لازم ارائه گردد. لطفا spam ایمیل خود را نیز بررسی نمایید.)

""   توصیه می‌شود ، قبل از ثبت نام و ارائه درخواست درسامانه میخک، فایل راهنمای ذیل  را به دقت مطالعه فرمایید  ""

** دریافت فایل راهنمای امور سجلی (صدور شناشنامه، ازدواج، طلاق و فوت ) سامانه میخک 

مدارک لازم:

1- ثبت نام در سامانه میخک (مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی) به آدرس http://mikhak.mfa.ir  و دریافت و چاپ کد رهگیری و ارائه آن به همراه سایر مدارک به بخش کنسولی در زمان مراجعه 

2- تکمیل درخواستنامه

3- اصل شناسنامه  پدر و مادر 

- در صورت وجود هرگونه دو گانگی (مغایرت) در صفحه دوم شناسنامه‌های والدین (بخش ثبت ازدواج) ارسال اصل عقدنامه (سند ازدواج) الزامی می‌باشد. 

4- اصل گواهی ولادت بین المللی فرزند از شهرداری محل (International Geboorte akte) به همراه اصل گواهی ولادت به زبان هلندی (اصل گواهی ولادت هلندی پس از رؤیت عودت می‌گردد)

5- اصل مدارک اقامتی (ترجیحاً پاسپورت هلندی)

6- اصل گذرنامه ایرانی والدین  

7- پرداخت هزینه مطابق تعرفه ارائه خدمات کنسولی


توجه 1: 

- نام و نام خانوادگی  پدر و مادر دقیقاً می‌بایست مطابق با مندرجات شناسنامه ایرانی در گواهی ولادت صادره درج شده باشد و به مهر و امضاء رسیده باشد. در صورت مغایرت مشخصات والدین در گواهی ولادت صادره از شهرداری محل با اطلاعات مندرج در شناسنامه والدین، نسبت به تصحیح گواهی ولادت مطابق با مشخصات شناسنامه ای قبل از ارائه مدارک اقدام گردد، در غیر اینصورت امکان صدور شناسنامه به هیچ عنوان میسر نخواهد بود.
- چنانچه فرزندان ۲، ۳ و یا چندقلو باشند، مدارک تعیین کننده ترتیب و ساعت و دقیقه تولد نوزادان از بیمارستان اخذ و ارائه شود.


توجه 2:

- مدارک ناقص جهت رفع نقص عیناً عودت داده می‌شود و تحویل مدارک ناقص امکان پذیر نیست.

- برای فرزندان (زیر 15 سال) که در هلند متولد شده‌اند و ازدواج والدینشان در شناسنامه ایرانی به ثبت رسیده، با حضور پدر و فرزند، شناسنامه صادر می‌شود و واقعه ولادت در شناسنامه والدین ثبت می‌گردد.

- در صورت عدم ثبت ازدواج، توصیه می‌شود ابتدا نسبت به ثبت ازدواج اقدام گردد و در صورتی که به هر علتی امکان ثبت ازدواج وجود نداشته باشد، صدور شناسنامه با درخواست و امضاء پدر و مادر در اسناد مربوطه و یا بصورت یکطرفه با درخواست پدر و ذکر تنها نام مادر در شناسنامه و اسناد سجلی فرزند امکان پذیر می‌باشد.

انتخاب نام برای فرزند:

- طبق ماده بیست قانون ثبت احوال کشور انتخاب نام با اعلام کننده (پدر و مادر) است. اما بعضی از نام ها بدلیل عدم تناسب نام با جنس نوزاد، ترکیب نامأنوس، دارا بودن معنی غیرقابل قبول و ... در این قانون غیرمجاز اعلام گردیده است. از اینرو سازمان ثبت احوال فهرستی از نام های مجاز و غیرمجاز را تهیه نموده است. چنانچه نامی‌که هموطنان برای فرزندشان انتخاب نموده اند از نام های معروف و متداول نیست، با مراجعه به این فهرست می‌توانند از مجاز یا غیرمجاز بودن نام مورد نظر مطلع شوند.

- چنانچه نامی را که والدین انتخاب کرده اند در هیچکدام از فهرست نام های مجاز موجود نبوده و امکان ارائه مستند قابل قبول هم میسر نباشد، والدین می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان ثبت احوال در سامانه درخواست نام آن سازمان نسبت به درخواست نام مورد نظر اقدام نمایند و در صورت تأیید نام، تصویر تأییدیه را در زمان مراجعه به سفارت همراه داشته باشند.
چنانچه نام انتخاب شده برای فرزند غیر مجاز باشد و برای وی گواهی ولادت نیز صادر شده باشد، والدین می‌توانند با انتخاب یک نام مجاز و نوشتن عبارت " با تغییر نام فرزندم از ..... به ..... موافقت دارم " در پشت برگ گواهی ولادت و امضاء آن، تقاضای صدور شناسنامه بنمایند.

- نام خانوادگی فرزند همان نام خانوادگی پدر می‌باشد. در صورتیکه در شناسنامه پدر پیشوند "سید" وجود داشته باشد، در شناسنامه فرزند نیز به تناسب جنس از پیشوند "سید" یا "سیده" و یا پیشوند "سادات" ذکر خواهد گردید .
اقلیت های دینی می‌توانند مطابق فرهنگ و آیین خود، نام مورد نظر را انتخاب نمایند.

* لطفاً جهت انتخاب نام فرزند قبل از درخواست صدور شناسنامه به سایت سازمان ثبت احوال کشور به آدرس ذیل مراجعه نمائید:

http://www.sabteahval.ir/tab-65.aspx